Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

Naar school in Coronatijd

Na een periode van thuiswerken waarbij het digitaal onderwijs steeds meer vorm kreeg is de school weer open. De eerste dagen was het erg zoeken en wennen hoe om te gaan met de nieuwe regels, maar inmiddels is dat allemaal al goed ingeburgerd en 'normaal' geworden. 
De Trapeze neemt extra hygiëne maatregelen waarbij het protocol voor het speciaal basisonderwijs volledig wordt gevolgd. Deurklinken worden extra schoongemaakt, handen worden meerdere keren per dag gedesinfecteerd, chromebooks worden na gebruik gedesinfecteerd en deurklinken worden meerder malen per dag extra schoongemaakt. Iedere klas heeft zijn eigen toiletten met daarin een eigen kraan, goede zeep en papieren handdoekjes. 
Om onnodige bewegingen door de school te voorkomen is besloten om tot en met de zomervakantie niet in niveaugroepen te werken, maar alleen in de eigen stamgroep.
Buitenspelen gaat in shifts waarbij iedere klas op een specifiek deel van het plein mag spelen.
De start en eindtijden zijn per klas aangepast om ervoor te zorgen dat er niet te veel ouders tegelijkertijd op school zijn. Wij zijn heel blij met alle ouders. Iedereen blijft netjes buiten het schoolplein wachten. We doen dit echt samen.

Het is soms raar om op deze manier met de kinderen en met elkaar te moeten werken, maar het is vooral fijn dat het weer kan en weer mag.